hr en

Vijesti

[POZIV] ‘i ŠČa ćemo sad?’ Regionalna ljetna aktivistička škola za mlade iz Hrvatske i Srbije

Large a s%c4%8ca %c4%87emo sad

POZIV ZA MLADE 

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske i Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije organiziraju ‘i ŠČa ćemo sad?’ Regionalnu ljetnu aktivističku školu za mlade iz Hrvatske i Srbije koja će se održati u Daruvarskim toplicama od 2. do 8.7.2023. godine.

Voliš ljeto i kupanje, ali ujedno želiš raditi na osobnom razvoju kroz stjecanje novih znanja, vještina i poznanstva?

Teme poput ljudskih prava, lokalnog aktivističkog djelovanja i regionalne suradnje te zanimaju?

Želiš s drugim mladima kritički preispitati dominantne političke narative prisutne u društvima u Hrvatskoj i Srbiji? 

Smatraš da je nužno rušiti predrasude i suzbijati širenje mržnje prema pripadnicima_ama drugih nacionalnosti i manjina?

Imamo priliku za tebe!

Prijavi se na ‘i ŠČa ćemo sad?’ regionalnu ljetnu aktivističku školu za mlade i provedi nezaboravnih tjedan dana s 30 mladih osoba koje dijele tvoje interese! Kroz ljetnu ćeš školu steći dodatna znanja o ljudskim pravima te pravima nacionalnih i etničkih manjina, osvijestiti vlastite predrasude i stereotipe te se osnažiti za borbu protiv diskriminacije. Naučit ćeš bolje kritički promišljati te jasnije razlikovati pojmove poput nacionalizma i domoljublja. Imat ćeš priliku umrežiti se s vršnjacima_kinjama koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske i Srbije, s kojima ćeš moći razmjenjivati mišljenja i uspostaviti daljnju suradnju za postizanje pozitivnih društvenih promjena. 

Program škole sastojat će se od brojnih interaktivnih metoda neformalnog obrazovanja, radionica i grupnog rada koje ćeš kasnije i sam_a moći primjenjivati u lokalnoj zajednici. Kroz ove ćeš aktivnosti razvijati svoje komunikacijske vještine, empatiju, kreativnost, kritičko promišljanje te steći pregršt korisnih znanja.

Tijekom škole moći ćeš odabrati i radnu grupu u koju želiš biti uključen_a (medijska grupa, istraživačka grupa, umjetnička grupa i grupa koja će pisati školski dnevnik).

A posebno potičemo da i sam_a ponudiš i podijeliš s drugima svoje znanje, vještine i ideje u posebnom bloku programa “Sharing is Caring”! Potičemo te da budeš kreativan_a i odvažan_a i da smisliš i pripremiš svoju sesiju! 

Prijavi se!

Ukoliko si zainteresiran_a sudjelovati na školi, pozivamo te da se prijaviš ispunjavanjem upitnika koji se nalazi ovdje

Rok za prijavu je petak, 9.6.2023. u podne.

Poziv je otvoren za mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina iz Hrvatske i Srbije. 

Troškove putovanja, smještaja i prehrane snose organizatori. 

Prednost pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje pokažu visoku razinu motiviranosti za sudjelovanje na ljetnoj školi.

Svi sudionici i sudionice škole će po završetku škole dobiti Youthpass potvrdu o sudjelovanju. Uvjet za dobivanje potvrde je sudjelovanje na svim danima programa.

Kontakt

Za dodatna pitanja, slobodno se obratite programskoj provoditeljici Dorotei Strelec na email dorotea.strelec@yihr.org.

 

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.