hr en

Vijesti

Poziv za mlade i sve koji rade s mladima na predstavljanje “Priručnika za mlade aktiviste_ice i zagovaračke organizacije”, “Praktičnog vodiča za rad s mladima: Program i metodologija” i video igre “Stop Your Government”

Large pojam multiplier fb post

Zagreb, 11. listopada 2022.

 

Publikacije i video igru zajednički su stvarale Inicijativa mladih za ljudska prava i Gong iz Hrvatske, Danes je nov dan iz Slovenije i Omladinski centar CK13 iz Srbije. Naša je želja bila više desetaka godina iskustva u radu s mladima i za mlade pretočiti u jednostavne, lako upotrebljive i pristupačne Priručnike i video igru koje svatko može koristiti u svom aktivističkom razvoju i radu s mladima.

Predstavljanje publikacija Priručnika za mlade aktiviste_ice i zagovaračke organizacije i Praktičnog vodiča za rad s mladima: Program i metodologija bit će održano u ponedjeljak 17. listopada u 17 sati u KIC-u, Preradovićeva 5, Zagreb, drugi kat. 

Publikacije su kreirane kako bi mladi na konkretnim primjerima iz prakse stekli korisna znanja o javnim politikama i na jednom mjestu pronašli sve potrebne informacije koje će im koristiti u njihovom aktivističkom i zagovaračkom djelovanju te organizaciji višednevnih događaja za mlade. Priručnik i Vodič namijenjeni su mladima koji žele naučiti potrebne korake nužne za pokretanje pozitivnih promjena u svojoj okolini kao i organizacijama koje redovito provode aktivnosti za mlade. Ovi ćete materijale moći koristiti kao inspiraciju i dodatnu pomoć u realizaciji vaših budućih ljetnih/zimskih škola, kampova za mlade, seminara i sl. događaja. 

Predstavljanje video igre Stop Your Government održat će se u utorak 18. listopada, u 17 sati,  u KIC-u, Preradovićeva 5, Zagreb, drugi kat. 

Video igra nastala je s ciljem motiviranja mladih na aktivističko djelovanje vezano uz izazove s kojima se susreću te poticanje njihovog kritičkog promišljanja. Kroz predstavljanje sadržaja igre, svi prisutni će moći sudjelovati u simulaciji odlučivanja u politici, odigrati samu igru te na nju dati svoje povratne komentare kao i prijedloge za aktivističko i zagovaračko djelovanje mladih.

Sudjelovanje na oba događaja je besplatno te nije potrebna ranija prijava. 

Veselimo se vašem dolasku i kasnijem zajedničkom neformalnom druženju i umrežavanju u Caffe baru Kic Klub!

Ako dolazite izvan Zagreba, organizatori će vam pokriti putne troškove, samo se unaprijed javite na morana.starcevic@yihr.org

 

Organizacija oba događaja, publikacije i video igra nastali su u okviru projekta „POJAM – Partnerstvo za jačanje održivog aktivizma mladih“ koji zajednički provode Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Gong iz Zagreba, Danes je nov dan iz Slovenije i Omladinski centar CK13,  financiranog iz programa Erasmus+.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.