hr en

Vijesti

Prijavi se na regionalni webinar PYN-a: Tranzicijska pravda - ključni koncepti i njihova uloga u post-konfliktnim društvima

Large webinar invitation  1900   1200 piks.   1700   1000 piks.

Koncept tranzicijske pravde pojavio se krajem 80-ih/početkom 90-ih godina u kontekstima Južne Amerike i Istočne Europe. Ovaj termin predstavlja odgovor na masovna kršenja ljudskih prava putem skupa mehanizama koji sprečavaju ponavljanje zločina, osiguravaju poštovanje, promiču mir, pomirenje i demokratsko društvo. 

Ono što čini tranzicijsku pravdu jedinstvenom su holistički pristupi, posebice naglasak na memorijalizaciji, pravo na istinu i reparativnu pravdu. Od iznimne je važnosti razumjeti ulogu koju tranzicijske pravda ima u državama u postkonfliktnom periodu kao i ključne koncepte koji se uz nju vežu te kako ih primjenjivati u praksi. 

Kako biste saznali više o tranzicijskoj pravdi i kako ona može pomoći u ozdravljenju društva u kontekstu Zapadnog Balkana, pridružite nam se na webinaru Tranzicijska pravda - ključni koncepti i njihova uloga u post-konfliktnim društvima u kojem će više o samoj temi govoriti naša gostujuća predavačica Eve Jones.

Eve Jones mjesec je dana bila stažistica u YIHR Hrvatska te je nedavno diplomirala na Sveučilištu u Newcastleu na temu vezanu za političko pamćenje. Nakon kraćeg uvodnog izlaganja i prezentacije uslijedit će i rasprava.

Webinar će se održati putem platforme Zoom u četvrtak, 27. srpnja 2023. godine, od 18:00 do 19:00 sati

Radni jezik webinara bit će engleski. 

Za sudjelovanje na događaju potrebna je prethodna registracija putem online obrasca 

REGISTRIRAJTE SE OVDJE: https://forms.gle/6UQuyTk6P35zc7jX7 

 

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.