hr en

edukacija mladih i aktivizam 2022-2025

Large edua col

Neformalne edukativne programe za mlade osmišljat ćemo i provoditi korištenjem unaprjeđenih i novih obrazovnih kurikuluma metodološki se fokusirajući na različite oblike interaktivnih radionica i predavanja o događanjima iz devedesetih godina. Tematski ćemo se koncentrirati na primjere masovnih kršenja ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava, pojedince i pokrete koji su nastojali čuvati i održati mir, iskustvo i praksu inozemnih uspješnih praksi u području simboličkih reparacija, perspektivama i potrebama za unaprjeđenje institucija, mehanizmima povrata u prijašnje stanje te komparativnim praksama inkluzivnih komemoracija.

 

Programe neformalnog obrazovanja proširit ćemo na izgradnju vještina, znanja i stavova potrebnih za identifikaciju i rješavanje kompleksnih problema u zajednici. Ovaj tip obrazovanja uključivat će strukturirane obrazovne programe, manje radionice i webinare, studijske posjete i treninge primarno usmjerene na mlade s ekonomski depriviranih područja posebno izloženih porastu nacionalizma usko vezanom za neriješeno nasljeđe ratova devedesetih.

 

Aktivizam mladih poticat i ojačavat ćemo provođenjem aktivnosti te pružanjem mentorske i partnerske podrške koja će služiti njihovom osposobljavanju za zagovarački rad te razvijanje znanja i vještina koje će moći koristiti za doprinos boljem životu u lokalnim sredinama.

 

Međusobnim povezivanjem i koordinacijom mladih aktivista u cilju čuvanja i podržavanja njihove motivacije u području unaprjeđenja ljudskih prava te kreiranju doprinosa u stvaranju odgovornijih društava u odnosu na terete iz prošlosti nastojat ćemo graditi stabilnu i održivu aktivističku mrežu.

Projekti

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.