hr en

mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije u Hrvatskoj

Cilj projekta “Mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije u Hrvatskoj” je unaprjeđenje mehanizama zaštite od diskriminacije i rasizma na lokalnom nivou kroz suradnju organizacija civilnog društva i gradova te razvoj strategija za promociju tolerancije i uključivosti.

Nositelj projekta Inicijativa mladih za ljudska prava i EGAM već više godina na europskom nivou surađuju s nizom gradova te s Europskom koalicijom gradova protiv rasizma (ECCAR). Kroz ovaj projekt, nastojimo potaknuti međusektorsku suradnju u Republici Hrvatskoj te pružiti gradovima informacije i uvide u modele te pristupe i standarde za suzbijanje diskriminacije i rasizma (principi UNESCO-a, Vijeća Europe i dr.).

Projektne aktivnosti uključuju strateško planiranje razvoja strategija za suzbijanje rasizma i diskriminacije u suradnji s gradskim tijelima, provedbu seminara za lokalne zagovarače, izradu vodiča za razvoj lokalnih strategija u navedenom području koje provodi Kuća ljudskih prava, provedbu treninga  o promociji ljudskih prava i različitosti za mlade i provedbu kampanje za promociju raznolikosti i ljudskih prava koju provodi Inicijativa mladih za ljudska prava.

U projektu sudjeluju predstavnici gradske uprave i organizacija civilnog društva iz Siska, Samobora, Kaštela, Knina, Varaždina i Rijeke.

 

Projekt financijski podupire Europska unija kroz Program za prava, jednakost i građanstvo, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Report on Establishment of Network of Towns/Cities and NGOs against racism and discrimination in Croatia

Outline of national campaign

Report on Establishment of Working Groups

Report on Final Conference

REPORT ON EXAMPLES OF GOOD PRACTICES IN COMBATING DISCRIMINATION AT LOCAL LEVEL

SMJERNICE ZA RAZVIJANJE LOKALNIH STATEGIJA ZA SUZBIJANJE DISKRIMINACIJE I PROMICANJE JEDNAKOSTI

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.