hr en

Vijesti

Provele smo još jednu uspješnu radionicu u Osijeku!

Large img 0787

Zagreb, 6. studenog 2023.

U subotu, 4. studenog 2023. održana je druga radionica koja tematski obrađuje ljudska prava i mirovni aktivizam, s osvrtom na (ne)poznate ličnosti koje su posvećeno radile na zaštiti ljudskih prava. Kao i prije dva tjedna u Zadru, ovo je također nastavak našeg edukativnog programa Trening za edukatore_ice mirovnog aktivizma održanog u Zagrebu u lipnju ove godine.

Ovaj put smo se zaputile u Osijek gdje smo u prostoru DKolektiva - organizacije za društveni razvoj  provele dinamično subotnje prijepodne sa zainteresiranima mladima. Potaknuta sjajnim iskustvom iz Zadra, radionicu je ponovno održala polaznica Treninga i članica naše aktivističke mreže Karla Birkić. Izuzetno nas veseli što je naša lipanjska edukacija potaknula Karlu da se aktivnije uključi u naš rad i sudjeluje u provedbi neformalnih edukacija, kao i to da joj možemo pružati mentorsku podršku te prostor za razvoj. 

Nakon prvog dijela u kojem je naglasak stavljen na nastanak ljudskih prava i njihovu važnost danas, ostatak je radionice bio posvećen aktivistima_kinjama, pokretima i medijima koji su se u devedesetima borili za mir, a koji su danas uglavnom zaboravljeni ili nepoznati mladima. Osim toga, povela se interesantna rasprava o tome na koji način aktivisti danas djeluju i u kojoj su se mjeri okolnosti unutar kojih se može djelovati promijenile. 

Naposljetku, radionicu smo završile s mišlju o tome kako je važno povremeno se podsjetiti koliko je svijest o zaštiti ljudskih prava promijenila čovječanstvo na bolje te koliko su, posebice u situaciji kojoj svjedočimo, ona danas apsolutno neophodna. 

Uskoro slijede radionice i u drugim dijelovima Hrvatske!

 

Projekt MLAD! provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Galerija

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.