hr en

Vijesti

Naša aktivistkinja Aurora Rakić osvojila nagradu "Nino Ćatić"

Large 20230710 190622 0

Zagreb, 18. srpnja 2023.

Uoči 28. obljetnice srebreničkog genocida, održana je dodjela novinarske nagrade "Nino Ćatić" za radove koji su značajno doprinijeli izvještavanju o dotičnoj temi. 

Nagrada "Nino Ćatić" se dodjeljuje u pet kategorija: Radijski Izvještaj, Pisani tekst, Televizijski prilog, Blog i Fotografija, a ovogodišnja tema je formirana pod naslovom "Zločin i kazna: genocid u Srebrenici ne smije biti negiran i zaboravljen". 

Nagradu za radijski izvještaj osvojio je Mirza Skenderagić, a za pisani tekst Sabina Mehmedović. Nagrada za televizijski prilog dodijeljena je Nataši Tadić, a za blog Emiru Bektiću, dok je Armin Durgut dobio nagradu u kategoriji Fotografije.

Uz ove glavne nagrade, dodijeljene su i specijalne nagrade portalu Federalna.ba i Adnanu Jašarspahiću, te specijalna priznanja Ivi Martinović, Ibri Fahiragiću, Mirsadu Mustafiću i Aurori Rakić za doprinose u promicanju istine o genocidu u Srebrenici koja je istaknula kako se "zajedno moramo boriti za istinu, pravdu i komemoraciju za sve ubijene, nestale i preživjele žrtve genocida u Srebrenici".

Ovu novinarsku nagradu kroz protekle četiri godine organizira udruženje "Biti novinar" iz Tuzle uz podršku Predsjedništva BiH te Federalnog ministarstva izbjeglica i raseljenih osoba.

Čestitamo Aurori!

FOTO: B.B.

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.